2021. július 29., csütörtök

Fenyvessy A. - Menczel L. : A Pesti Hazai Első Takarékpénztár-Egyesület százéves tört. I-II.(BbPLC) - Jelenlegi ára: 7 5

 Fenyvessy Adolf - Menczel Lajos : A Pesti Hazai Első Takarékpénztár-Egyesület százéves története I-II.
1839-1889/1890-1939
Előszó
Előszó a Pesti Hazai Első Takarékpénztár-Egyesület 100 éves történetéhez:
Nemcsak egyéneknek - intézményeknek is van életrajzuk. S valamint jeles emberek életének leírása nem csupán gyönyörködtet, hanem hasznos tanulságokkal is szolgál, éppen úgy nevezetes intézmények fejlődésének, munkásságuk folyamatának és eredményeinek ismertetése nemcsak hogy felkeltheti érdeklődésünket, hanem szélesbítheti látókörünket s követendő példákkal szolgálhat.
Amint egyesek alkotó szerves tagjai nemzetünknek, ugyanígy szervei a nemzetnek az intézmények, melyek szorosan belekapcsolódnak az ország életébe, vérkeringésébe, tevékenységük fontos tényező a közélet munkájában, emelkedésük és dicsőségük hasznára s díszére van a nemzetnek.
Ez a kétkötetes könyv Magyarország életében egyik igen nevezetes intézetnek, a Pesti Hazai Első Takarékpénztár-Egyesületnek százesztendős történetét tartalmazza. Száz évre az emberi élet nagyon ritkán terjed - ám az intézmények tovább élhetnek, tovább munkálkodhatnak, mint az egyének. A Hazai Takarékpénztár is, amely immár egy évszázadra tekinthet vissza, életének izmos férfikorát éli s Isten segítségével még hosszú és remélhetőleg diadalmas jövendő vár reá. Működési köre még tágulhat, feladatai szaporodhatnak, erői fokozódhatnak.
Fülszöveg
Az első kötet tartalmazza az első ötven évet - az igazgatóság megbízásából írta Fenyvesi Adolf, 1890-ben; a második kötet tartalmazza a második ötven évet, az igazgatóság megbízásából írta Menczel Lajos, a Pesti Hazai Első Takarékpénztár-Egyesület helyettes igazgatója.
oldalszám: 630
Az I. kötetben lapszámozáson belül I-XXX. számozott melléklettel, melyből 2 hasonmás (1 négylapos, 1 kihajtható) és 2 kihajtható táblázattal illusztrálva.

Jelenlegi ára: 7 500 Ft
Az aukció vége: 2021-07-30 01:58 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése