2019. október 26., szombat

Lin Yutang: Egy múló pillanat I-II. kötet - Jelenlegi ára: 400 Ft


40 év történelmi korrajza a könnyed stílusáról ismert, kínai bestseller szerző tollából – egy előkelő pekingi család története a bokszerlázadástól a Japán elleni háborúig.
A több szálon futó cselekményen keresztül a huszadik század eleji Kína elevenedik meg. A család életébe gyermekrablók, ópiumcsempészek, mandzsu vezérek és külföldi zsoldosok férkőznek be, és senki sem vonhatja ki magát a történelemformáló események sodrából – forradalom, a császárság bukása, diákmozgalmak alakítják az ország életét. A hagyományok és a modern kultúra összecsapása jellemzi a mindennapokat, de a könyvet át- meg átszövi a tao bölcsessége, mely Jao úr, a regénybeli családfő életfilozófiája.
A kínai történelem szövevényes és változatos korszakát Lin Yutang közvetlen előadásmódja tökéletesen érzékelhetővé és érthetővé teszi a nyugati ember számára, így megismerhetjük az egzotikus világ valamennyi titokzatosnak ható jelenségét.
Eredeti cím: ????? ?
Eredeti megjelenés éve: 1939
önyv: Lin Yutang: Egy múló pillanat I-II.
Kiadó: Révai
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1941/1942
Oldalszám: 1112
Kötés: Keménytáblás
Fordította: Pünkösti Andor
Az első kötet 1942-es kiadás!
A vászonborítók foltosak, belül kevés folt, a borítók belső oldalain ragasztónyomok, az I. kötet borítójának gerincén beszakadás látható.
Az ár a két kötetre együtt értendő!


Jelenlegi ára: 400 Ft
Az aukció vége: 2019-11-16 18:28 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése